MNZ produceert uitsluitend rauwe monoflorale Manuka honing afkomstig van de Leptospermum Scoparium (kleine struiken tot grote bomen met bloesems) uit Nieuw Zeeland. Doordat onze houten bijenkorven in één van de meest afgelegen gebieden van Nieuw Zeeland staan, worden de bijen niet gestoord en kunnen zij zeer hoogwaardige Manuka Honing produceren. Methylglyoxal (MGO) is aangetoond door Professor Thomas Henle als één van de meest belangrijke verbindingen in Manuka Honing. Het meten op Methylglyoxal (MGO) is een door wetenschap onderbouwde kwalificatie en is één van de vereisten van de MPI.
Professor Thomas Henle ontdekte in 2006 Methylglyoxal (MGO) in Manuka Honing en heeft sindsdien veel onderzoek gedaan hierna. Methylglyoxal (MGO) is een van nature aanwezige verbinding in Manuka Honing en zorgt voor de hoogwaardige en natuurlijke bio-activiteit. Methylglyoxal (MGO) wordt gemeten in miligram per kilogram en kan variëren van 100+ tot 1000+ mg/kg. Methylglyoxal (MGO) is een zeer belangrijke verbinding waarop gelet dient te worden tijdens de aanschaf van Manuka Honing. MGO 100+ komt overeen met 100 mg/kg Methylglyoxal (MGO).
Wetenschappers zoals Professor Thomas Henle, Professor Peter Molan, Professor Keiji Terao en Dr. Robert Laheij hebben ieder afzonderlijk wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de kwaliteiten die Manuka Honing van nature bevat. Professor Thomas Henle heeft samen met zijn team aangetoond dat Methylglyoxal (MGO) direct gerelateerd is aan de hoogwaardige en natuurlijke bio-activiteit van Manuka Honing.
“Een gradatiesysteem dient wetenschappelijk goed in orde te zijn, gebaseerd op een methode dat gepubliceerd is, getest is en toegepast kan worden in laboratoria. Dit is zeker het geval voor de Methylglyoxal (MGO) Manuka Honing classificatie”
Professor Thomas Henle van de Technische Universiteit van Dresden, die in 2006 aantoonde dat methylglyoxal als verbinding verantwoordelijk is voor deze bio-actieve werking en dus kenmerkend is voor de hoogwaardige eigenschappen van Manuka honing, zegt ook dat het testen op methylglyoxal niveaus in Manuka Honing een betrouwbare, kwantitatieve methode is.
Professor Thomas Henle (ontdekker MGO)
“Het testen op Methylglyoxal (MGO) is een duidelijke en ondubbelzinnige wijze om consumenten te laten weten dat deze hoge bioactiviteit van deze honing echt, speciaal en uitsluitend van toepassing is op de Manuka Honing.”
Professor Peter Molan (ontdekker UMF waarde)
Het meten van de aanwezigheid van Methylglyoxal (MGO) is één van de meest belangrijke verbinding in Manuka Honing. Manuka Honing MGO 550+ dient tenminste 550 mg/kg Methylglyoxal (MGO) te bevatten. Hoe hoger de Methylglyoxal (MGO) waardes, des te krachtiger de hoogwaardige en natuurlijke bio-activiteit is.
Professor Peter Molan heeft zeer lang en vooral zeer uitgebreid onderzoek gedaan naar Manuka Honing en haar bijzondere kwaliteiten. Peter Molan, werkzaam aan de Universiteit van Waikato, stelde aldaar een groep wetenschappers samen, genaamd Waikato Honey Research Unit, om de complexe samenstelling van de Manuka Honing en de eigenschappen te onderzoeken en te bestuderen. Professor Peter Nolan had een gradatiesysteem in samenspraak met de Active Manuka Honey Association (AMHA) opgezet voor een standaardisering in de Manuka Honing productie, genaamd UMF (Unique Manuka Factor). Professor Peter Molan heeft ontdekt dat Manuka Honing een bepaalde werking heeft; hij noemde dit UMF, echter kon hij destijds niet vaststellen welk component in de Manuka Honing hier verantwoordelijk voor was. Professor Peter Molan overleed in 2015.
MNZ’s MGO 100+ Manuka Honing bevat minimaal 100 mg/kg Methylgyloxal (MGO)
MNZ’s MGO 250+ Manuka Honing bevat minimaal 250 mg/kg Methylgyloxal (MGO)
MNZ’s MGO 400+ Manuka Honing bevat minimaal 400 mg/kg Methylgyloxal (MGO)
MNZ’s MGO 550+ Manuka Honing bevat minimaal 550 mg/kg Methylgyloxal (MGO)
MNZ’s MGO 1000+ Manuka Honing bevat minimaal 1000 mg/kg Methylgyloxal (MGO)
MNZ’s MGO 1200+ Manuka Honing bevat minimaal 1200 mg/kg Methylgyloxal (MGO)
MNZ’s MGO 1500+ Manuka Honing bevat minimaal 1500 mg/kg Methylgyloxal (MGO)