MNZ - MANUKA NEW ZEALAND
DE BESTE RAUWE MANUKA HONING UIT NIEUW ZEELAND
Home » Kwaliteit & Verwerkingsproces - MNZ

Kwaliteitsprocess van manuka honing

Vertrouwd van Nieuw Zeeland tot bij u thuis

MNZ’s expertise van land tot eindproduct garandeert de best mogelijke kwaliteit en integriteit van haar honingproducten. Van bijenteelt tot eindproductie zorgen wij voor optimale zuiverheid van de natuurlijke ingrediënten en passen wetenschappelijke testen toe om de kwaliteit van onze honing producten te garanderen. Alle testen vinden plaats in een ISO17025 geaccrediteerd IANZ laboratorium. RMP opslag van honingvaten, menging, verpakking volgens de richtlijnen van de MPI staat staat garant voor een gecontroleerde leveringsketen van bijenkorf tot eind product. We hebben uitgebreide authenticiteit- en kwaliteitstesten van de honing, zowel in de grondstof- als in de eindproductfase, en garanderen kwaliteit, zuiverheid en veiligheid. Onze uitgebreide authenticiteits- en kwaliteitstests garanderen kwaliteit, zuiverheid en veiligheid. MNZ produceert uitsluitend rauwe, ongefilterde, ongepasteuriseerde rauwe monoflorale MGO Manuka Honing.

Manuka Honing proces

De rauwe MGO Manuka honing wordt gemaakt in Nieuw-Zeeland, door bijen die nectar verzamelen van de inheemse Manuka struik/boom. Het is een zeldzame en speciale honing die slechts een paar weken per jaar wordt geproduceerd wanneer de Manuka bomen bloeien. Zodra de bijen hun werk hebben gedaan, wordt Manuka honing vervolgens voorzichtig uit de honingraat gehaald, waar de gewonnen monoflorale manuka honing op o.a. kwaliteit wordt getest. De rauwe monoflorale manuka honing wordt op natuurlijke temperaturen bewaard (lager dan 25 graden) om de zuiverheid te garanderen. Vervolgens wordt de honing 12 dagen langzaam verwarmd in onze honingverwarmingsruimtes zodat de manuka honing uiteindelijk een temperatuur bereikt van 35 graden Celsius. Zodra dit proces is voltooid, wordt onze rauwe manuka honing in potten verpakt en gelabeld volgens de MGO waarde, voordat een laatste kwaliteitstest wordt uitgevoerd. Doordat alle fasen in eigen beheer plaats vinden, controleren wij elke stap tijdens het productieproces. Doordat wij zeer zorgvuldig omgaan met de manuka honing tijdens productie, en ervoor zorgen dat de natuurlijke eigenschappen worden behouden, ontstaat er een prachtige rauwe Manuka Honing.

Uitgebreide kwaliteitstests

Manuka Honing, en met name een monoflorale manuka honing, is een zeer delicate honing die veel aandacht verreist om uiteindelijke een prachtige honing te maken. Dit heeft te maken met het feit dat Manuka Honing erg gevoelig is voor hitte. Onze testen zijn allen gebasseerd op de richtlijnen van de MPI in Nieuw Zeeland om er zo voor te zorgen dat onze Manuka Honing een echte monoflorale, rauwe honing is.

Stap 1 – Authenticiteit

Al onze monoflorale Manuka honing wordt eerst getest, conform de richtlijnen van de MPI, op 5 chemische verbindingen, zodat wij uitsluitend monoflorale Manuka Honingen produceren. Deze verbindingen moeten aanwezig zijn om zo het verschil te kunnen aantonen tussen multiflorale en monoflorale honing.

Stap 2 – Chemische test

• 3-Fenyl-melkzuur
• 2-Methoxyacetophenone
• 2-Methoxybenzoëzuur
• 4-Hydroxyphenylmelkzuur

Stap 3 – DNA test

• DNA van Manuka pollen

Stap 4 – MGO

Één van onze andere belangrijkste verbinding waarop wij rigoreus testen is methylglyoxal (MGO).  Professor Thomas Henle ontdekte dat Methylglyoxal (MGO) één van de belangrijkste verbinding in Manuka honing is, direct gerelateerd aan de  hoogwaardige en natuurlijke bio-activiteit. Het meten van de aanwezigheid van Methylglyoxal (MGO) is één van de verreisten van de MPI.

Stap 5 – Andere essentiële verbindingen

Dit zijn tests voor contaminatie, toxines, vervalsing, hitteschade en frisheid:
• Diastase
• HydroxyMethylfurfural (HMF)
• C4 Suikers
• C3 Suikers
• GMO / GGO
• PFAS
• Aerobic Plate Count
• Escherichia coli
• Vochtgehalte
• Tutin
• Pyrrolizidine alkaloïden (PA’s)
• Gist
• Schimmel
• Staphylococcus aureus
• Totaal coliform

MPI (MINISTERY OF PRIMARY INDUSTRIES NZ) – DEFINITIE VAN MANUKA HONING

De MPI in Nieuw Zeeland heeft duidelijke richtlijnen opgesteld om zo te bepalen of Manuka Honing een monoflorale of multiflorale honing is.
MNZ produceert uitsluitend rauwe, monoflorale Manuka Honing.

Visa Mastercard American Express Diners Club Discover
webshop keurmerk logo
© Copyright Manuka New Zealand B.V. 2018 - 2024 - Alle rechten voorbehouden. 
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram